Директорка благодійного фонду привласнила близько 10,5 млн грн, на дронах для ЗСУ

Директорка благодійного фонду привласнила близько 10,5 млн грн, на дронах для ЗСУ

Слідчі поліції Києва викрили та затримали директорку благодійного фонду, яка привласнила 10,5 мільйонів гривень, зібрані на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Жінка, 34-річна жителька Харкова, збирала кошти на купівлю дронів для українських військових. Отримавши гроші, вона спочатку частково виконала зобов'язання, але потім припинила будь-яке спілкування з донорами та привласнила решту коштів.

“Ми зібрали необхідні докази та встановили трьох потерпілих, які постраждали від дій зловмисниці. Загалом, їй вдалося ошукати громадян на суму близько 10,5 мільйонів гривень”, - розповів слідчий поліції Києва Нікіта Коршак. 

Жінці оголошено про підозру за ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 3 мільйони гривень. За вчинене їй загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили слідчі поліції Києва за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, СБУ спільно з Нацполіцією викрили та затримали агента ФСБ, який збирав розвіддані про критичні об'єкти Чернівецької області.

Головне