Ділиться верстатами і напівпровідниками: Блінкен назвав Китай основним постачальником ОПК рф

Ділиться верстатами і напівпровідниками: Блінкен назвав Китай основним постачальником ОПК рф

Китай надає значну підтримку російському ВПК і наразі є основним постачальником критично важливих компонентів для рф. Про це заявив державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен під час пресконференції.

За словами американського дипломата, такі дії Пекіна становлять значну загрозу для безпеки Європи.

"Коли йдеться про оборонно-промисловий комплекс рф, основним постачальником на даний момент є Китай. Ми бачимо, як КНР ділиться верстатами, напівпровідниками, іншими товарами подвійного призначення, які допомогли росії відновити оборонно-промислову галузь", - зазначив Ентоні Блінкен.

Водночас він нагадав, що Сполучені Штати наголошували Пекіну на недопустимості допомоги рф у війні, яку вона розв'язала в Україні.

"Китай не може мати і те, і інше... Ви хочете мати позитивні, дружні відносини з країнами Європи, але водночас підживлюєте найбільшу загрозу європейській безпеці з часів холодної війни", - наголосив держсекретар США.

Як повідомляли "Ми-Україна", Китай продовжує займатися посиленням свого космічного потенціалу, зокрема зосереджує на зусиллі зміцнення військової програми у космічному просторі, заявив очільник NASA Білл Нельсон.

Головне