Дев'ять загиблих та 16 поранених, серед яких генерали: Буданов озвучив результати удару по штабу ЧФ рф

Дев'ять загиблих та 16 поранених, серед яких генерали: Буданов озвучив результати удару по штабу ЧФ рф

Ракетний удар по штабу російського флоту в Севастополі забрав життя як мінімум дев'яти окупантів, ще 16 було поранено. Серед постраждалих - генерали, які нині знаходиться у важкому стані, розповів в коментарі "Голому Америки" керівник військово розвідки Кирило Буданов.

Так, за словами голови ГУР МО, генерал-полковник Олександр Романчук, який є командувач угруповання, перебуває у тяжкому стані. Керівник штабу Чорноморського флоту рф Олег Цеков наразі без свідомості.

"Число постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі — вони не входять у той список, який я вам озвучив”, — зазначив Буданов.

Генерал-лейтенант вказав також, що нині не може підтвердити факт загибелі в результаті "прильоту" адмірала Віктора Соколова, який обіймає посаду командувача ЧФ рф.

Також Буданов вирішив не коментувати, якими саме ракетами було завдано ураження будівлі штабу.

Напередодні він заявив, що відомство, яке перебуває під його керівництвом, надало "деяку розвідувальну допомогу" Генштабу ЗСУ для проведення спецоперації у Севастополі 22 вересня.

Нагадаємо, 23 вересня вранці Сили спецоперацій розповіли деякі подробиці удару по штабу Чорноморського флоту рф в окупованому Криму, здійсненний напередодні.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, Чехія веде переговори зі Швецією щодо навчання українських пілотів на винищувачах Gripen на своїй території. У чеському Міноборони пообіцяли надалі продовжувати підтримку Силам оборони України, зокрема у вигляді постачання озброєння. 

Головне