Десятки спецавтомобілів та міношукачів: Японія передала українським саперам техніку для розмінування

Десятки спецавтомобілів та міношукачів: Японія передала українським саперам техніку для розмінування

Японія надала Україні обладнання для розмінування територій. Йдеться про 40 спецавтомобілів та 50 ручних міношукачів. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За його словами, допомогу від Японії передали підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"40 спецавтомобілів, 50 ручних міношукачів, а також контейнери та рідина для гасіння вогню. Оснащення, яке сьогодні надала нам Японія, значно пришвидшить процес гуманітарного розмінування та зробить його безпечнішим для піротехніків", - зазначив Клименко.

Разом з тим голова МВС наголосив, що українські сапери щоденно навіть у небезпечних умовах знищують вибухонебезпечні предмети, щоб українці мали змогу безпечно повертатись у свої домівки.

"Систематично Японія передає нам технічне обладнання, автомобільну техніку, машини для розмінування. Дякую Послу Японії в Україні Мацуді Кунінорі, японському Уряду та народу за постійну підтримку України", - наголосив міністр внутрішніх справ.

photo_2023-11-20 20.18.55.jpeg (117 KB)

photo_2023-11-20 20.18.59.jpeg (109 KB)

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Японія має намір надати 160 мільйонів євро для підтримки економічного відновлення України.

Як повідомляли "Ми-Україна", три країни НАТО - Туреччина, Румунія та Болгарія - працюють над угодою про спільне розмінування Чорного моря. У Анкарі може пройти зустріч заступників міністрів оборони трьох вищезгаданих країн НАТО, на якій планують узгодити деталі угоди.

Головне