Десятки демократів готують письмове звернення, щоб Байден знявся з виборів, - CNN

Десятки демократів готують письмове звернення, щоб Байден знявся з виборів, - CNN

Президент США Джо Байден має вийти з президентських перегонів. Так вважає частина чинних і колишніх чиновників Демократичної партії, а також донорів та давніх союзників Байдена.

Про це повідомляє CNN.

Деякі посадовці вважають, що Байден має оголосити про своє рішення цього тижня. Зокрема, демократ від Техасу Ллойд Доггетт першим підняв питання про зняття Байдена з виборів.

"Я представляю серце виборчого округу, який колись представляв Ліндон Джонсон. За зовсім інших обставин він прийняв болісне рішення піти. Президент Байден повинен зробити те саме", – сказав Доггетт у своїй заяві.

Крім того, один неназваний депутат-демократ Палати представників зазначив, що соратники чинного президента США стурбовані його кандидатурою на виборах.

"Є велика і зростаюча група демократів Палати представників, занепокоєних кандидатурою президента, що представляє різні фракції. Ми глибоко стурбовані його траєкторією та його здатністю перемагати. Ми хочемо дати йому можливість прийняти рішення відступити, але будемо дедалі голосніше висловлювати наші занепокоєння, якщо він цього не зробить", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США після дебатів демократи розглядають варіант заміни Байдена, - NYT

Очікується, що Байден незабаром зустрінеться з губернаторами-демократами та лідерами Конгресу.

Bloomberg посилаючись на джерела, зазначає, що Байден швидко втрачає підтримку серед своєї партії. А продовження участі у президентській гонці може призвести до втрати контролю над Конгресом на користь республіканців та посилити позиції Трампа.

Раніше Білий дім спростував інформацію від New York Times про те, що Байден може відмовитися від участі у виборах.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, НАТО продовжить надавати військову допомогу Україні, навіть якщо Дональда Трампа переоберуть президентом США.

Головне