Десять кораблів рф у Чорному та Азовському морях: чи є ракетоносії 

Десять кораблів рф у Чорному та Азовському морях: чи є ракетоносії 

В акваторіях Чорного та Азовського морів зафіксовано присутність ворожих кораблів, в тому числі носіїв крилатих ракет "Калібр". Відповідні дані, станом на ранок 20 червня, наводять Військово-Морські сили ЗС України. 

Корабельне угруповання ворога нараховує 10 суден, чотири з яких споряджені високоточним ракетним озброєнням.

У Чорному морі службу несуть два кораблі противника, один з яких є підводним носієм крилатих ракет "Калібр". Сукупний залп оцінюється у чотири одиниці. 

В басейні Азовського моря зафіксовано вісім ворожих кораблів, три з яких здатні нести на борту до 24 "Калібрів".

У водах Середземного моря знаходиться один ворожий корабель, озброєний крилатими ракетами із потенційним залпом до восьми "Калібрів".

Як інформують ВМС, протягом минулої доби в інтересах рф прохід через Керченську протоку здійснили п'ять суден у напрямку Чорного моря, жодне з яких не продовжило рух у бік протоки Босфор. До Азовського моря пройшли дев'ять суден, чотири з яких рухалися з протоки Босфор.

У відомства наголошують, що країна-агресорка продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на своїх кораблях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, речник ВМС Дмитро Плетенчук попередив, що росіяни тримають у Азовському морі корабельне угруповання, тому українцям варто бути готовими до будь-чого: "слід завжди очікувати будь-чого від росіян, тому що це ворог підступний". Водночас він зазначив, що зважаючи на склад цього угруповання, можна дійти висновку, що все ж таки це навчальний процес, який організовано російськими окупантами в Азові.

Головне