Десантники показали відео одного з найбільших штурмів окупантів на Курахівському напрямку

Десантники показали відео одного з найбільших штурмів окупантів на Курахівському напрямку

Українські десантники на Курахівському напрямку відбили один з наймасованіших російських штурмів за час повномасштабної війни. Про це повідомляє Telegram 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади ДШВ ЗСУ.

На відео - робота бійців 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади. Десантники повідомили, що ворог висунувся для атаки ще зранку.

"Армія окупантів одночасно застосувала 11 танків, 45 бойових броньованих машин з десантом та 1 бойову машину підтримки танків "Термінатор". Атакували росіяни і на мотоциклах – виїхало 12 "гонщиків", - повідомили в 79 бригаді.

Перші танки і ББМ ворога почали зупиняти оператори ударних дронів. Далі у бій вступили протитанкісти. Також російська техніка підривалась на мінах від саперів 79-ки.

Підсумок бою - десантники підбили шість танків та сім ББМ з піхотою. Спалили усі 12 мотобайків, знищили 40 росіян та 37 поранили.

Ворог кинув в атаку 57 одиниць броньованої техніки, 12 мотоциклів та 200 окупантів.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 25 липня, збройні сили рф здійснили атаку на територію України з використанням безпілотних літальних апаратів. Системи протиповітряної оборони були активовані в Київській області для протидії цій загрозі. Про це повідомляють Повітряні сили. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністри фінансів країн "Великої сімки" (G7) порушать питання надання Україні кредиту у розмірі 50 мільярдів доларів. Про це повідомило видання Reuters.

Головне