Десантники показали як відбивали шалений штурм, який тривав добу

Десантники показали як відбивали шалений штурм, який тривав добу

Десантно-штурмові війська України повідомили про інтенсивний бій, який тривав добу в зоні відповідальності 46-ї окремої десантно-штурмової бригади. Про це повідомили у пресслужбі.

Російські окупанти здійснили масований наступ, використовуючи значну кількість бронетехніки та авіаційну підтримку.

За інформацією пресслужби ДШВ, протягом доби було зафіксовано 24 спроби прориву з різних напрямків. Ворог задіяв 52 одиниці техніки, включаючи танки, БТР та БМП. Атаки проводилися під прикриттям коригованих авіаційних бомб (КАБів).

Українські захисники продемонстрували високу ефективність у протидії ворожому наступу.

В результаті бою було знищено:

  • 8 танків;
  • 8 БМП;
  • 4 БТР;
  • 1 МТЛБ;
  • 1 мотоцикл.

Додатково було пошкоджено ще 4 БМП противника. Втрати особового складу окупантів склали 72 особи, включаючи безповоротні та санітарні втрати.

Здатність 46-ї бригади відбити такий потужний штурм свідчить про високий рівень підготовки та мотивації українських військових.

Як писали "Ми-Україна" раніше, український план перемоги містить у собі п'ять ключових напрямків, які формують його основу. Курська операція ЗСУ є однієї зі складових другого пункту ініціативи, розповів президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами після після пресконференції з главою ЄК Урсулою фон дер Ляєн. 

Головне