Держсекретар США Блінкен прибув до Києва

Держсекретар США Блінкен прибув до Києва

Державний секретар Сполучених Штатів Америки, Ентоні Блінкен, здійснив неоголошений візит до України 14 травня, з метою виявлення підтримки країні в умовах російської агресії.

Про це він написав у Х.

"Сьогодні я повернувся до Києва, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку Україні, яка захищає свою свободу від російської агресії", – йдеться у дописі.

За даними Reuters, він планує обговорити можливість надання додаткової допомоги в посиленні захисту України та висловити підтримку союзникам.

Цей візит призначений для вислання потужного сигналу підтримки та спокою українському народу в умовах нестабільності.

Це вже четвертий візит Ентоні Блінкена до України. У вересні 2023 року він провів зустріч з президентом Володимиром Зеленським, відвідав українських прикордонників та взяв участь в навчаннях з розмінування на Чернігівщині, оголошуючи виділення понад 1 мільярда доларів на допомогу Україні.

У вересні 2022 року Блінкен також відвідав Київ, оголошуючи нову велику військову допомогу США для України. У квітні 2022 року він також був у Києві, повідомивши про повернення дипломатів США до української столиці.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, влада Швеції заявила, що готова розмістити на своїй території американське ядерне озброєння у разі війни.

Головне