Держдеп США ввів санкції проти рф за застосування хімічної зброї в Україні

Держдеп США ввів санкції проти рф за застосування хімічної зброї в Україні

Державний департамент Сполучених Штатів Америки ввів нові санкції проти рф, обмеження ввели проти застосування хімічної зброї в Україні. Про це повідомляють на сайті Держдепу США.

"Сполучені Штати продовжуватимуть використовувати наявні у них інструменти, щоб перервати підтримку російської військово-промислової бази та обмежити використання Росією міжнародної фінансової системи для подальшої війни проти України", - йдеться в заяві Держдепу США.

Загалом Державний департамент наклав санкції на понад 80 юридичних та фізичних осіб. Серед них є три російські державні організації, пов’язані з російськими програмами хімічної та біологічної зброї, і чотири російські компанії, які зробили внесок у такі організації.

Накладуть санкції на осіб, які займаються:

  • розвитком майбутньої росії в галузі енергетики;
  • металів;
  • гірничодобувної промисловості та експортних потужностей;
  • ухилення від санкцій та їх обхід;
  • посилення спроможності росії вести війну проти України.

Нагадаємо, словаччина надала тимчасовий захист Артему Марчевському, колишньому генеральному продюсеру телеканалу “112 Україна”, якого Чехія звинувачує у проведенні проросійської кампанії впливу та на якого наклала санкції.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

Головне