Держдеп США схвалив продаж Німеччині до 600 ракет Patriot на 5 млрд доларів

Держдеп США схвалив продаж Німеччині до 600 ракет Patriot на 5 млрд доларів

Держдепартамент США схвалив можливий продаж Німеччині до 600 ракет Patriot для протиповітряної оборони. Орієнтовна вартість угоди складає 5 мільярдів доларів. Про це повідомили у Пентагоні, пише Reuters.

У заяві підкреслюється, що ця угода зміцнить оборонні можливості Німеччини та її здатність протистояти сучасним і майбутнім загрозам. Головним виконавцем контракту виступить американська корпорація Lockheed Martin.

За інформацією Reuters, нові оборонні плани НАТО вимагають від Німеччини чотирикратного посилення протиповітряної оборони для захисту інфраструктури та збройних сил у разі загострення ситуації чи війни.

Видання зазначає, що за часів холодної війни Німеччина мала 36 діючих установок Patriot. Однак сьогодні їх кількість скоротилася до 9, частково через передачу трьох систем Україні після повномасштабного вторгнення росії у 2022 році.

Ця угода відображає прагнення Німеччини відновити та модернізувати свої оборонні спроможності в контексті сучасних геополітичних викликів та зобов'язань перед НАТО.

Нагадаємо, внаслідок падіння бомбардувальника Ту-22М в рф загинув пілот. Чоловік помер в медичному закладі. Про це повідомив губернатор Іркутської області Ігор Кобзєв.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністерство національної оборони Канади 15 серпня оголосило про відсутність обмежень щодо використання наданої Україні бронетехніки на російській території. Про це повідомило видання CBC News.

Головне