Держдеп США не довіряє інформації рф про катастрофу ІЛ-76

Держдеп США не довіряє інформації рф про катастрофу ІЛ-76

Державний департамент США вважає не вартими довіри заяви Кремля щодо ураження російського Іл-76 з начебто українськими військовополоненими на борту. Про це повідомив заступник речника Держдепу Ведант Пател.

Заступник офіційного представника Держдепартаменту США зокрема відмовився коментувати заяви роспропаганди про те, що нібито Україна збила літак Іл-76 у Бєлгородській області з системи протиповітряної оборони Patriot.

"Але коли справа доходить до достовірної інформації, що надходить з росії, у них насправді не так багато опор, на які можна спертися, враховуючи їхній величезний досвід дезінформації не тільки в регіоні, а й загалом", – сказав Патель.

Посадовець сказав, що оскільки йдеться про конкретний інцидент, він надає змогу партнерам з України його коментувати.

Нагадаємо, у росії широко розвинена ракетна галузь, тому, ймовірно, агресор застосовуватиме проти України свої нові розробки. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російську окупаційне військо 6 лютого вночі вдарили двома ракетами С-300 по Золочеву на Харківщині. Удар прийшовся по будівлі триповерхового готелю, під завалами надзвичайники виявили тіло дитини двохмісячного віку. Ще троє жінок, включно з матір'ю загиблого немовляти, отримали поранення. 

Головне