Державна нафтогазова компанія КНР удвічі наростить закупівлю російської нафти, - Reuters

Державна нафтогазова компанія КНР удвічі наростить закупівлю російської нафти, - Reuters

Китайська Shaanxi Yanchang Petroleum Group збирається подвоїти закупівлю нафти з рф до кінця поточного року. Про плани нафтогазової держкомпанії із посиланням на власні джерела дізналось Reuters.

Співрозмовники інформагентства розповіли, що упродовж цього місяця компанія запустить в роботу додаткову установку для перероблювання сирої нафти. Як очікується, вона збільшить пропускну спроможність НПЗ на 50 000 барелів на добу.

Представник заводу дані про нарощування обсягів перероблення імпортної сировини виданню підтвердив, проте не уточнив звідки енергоносій завозитиметься.

Джерела Reuters розповіли, що керівництво держкомпанії вже дійшло згоди стосовно щонайменше трьох вантажів нафтопроводу Східний Сибір-Тихий океан. За їхніми даними, відвантаження відбуватимуться у серпні-вересні. За попередніми підрахунками, до кінця 2023 року НПЗ компанії отримають орієнтовно 600-700 тисяч тонн або 4,4-5,1 млн барелів нафти.

Видання підкреслює, що Yanchang Petroleum є рідкісним регіональним виробником нафти і газу, що не входить до числа найбільших національних енергетичних компаній.

Нагадаємо, за підсумками червня цього року експорт російської нафти впав на 600 000 барелів до 7,3 млн барелів. Цей показник став найнижчим для країни з березня 2021 року. Дохід від експортованих барелів також обвалився майже удвічі у порівнянні з минулим роком.

Як писав "Ми-Україна" раніше, адміністрація президента США Джо Байдена має намір найближчим часом оголосити про виділення 200 мільйонів доларів нової військової допомоги Україні.

Головне