Держава зможе закуповувати дрони українського виробництва через закритий функціонал Prozorro, - Федоров

Держава зможе закуповувати дрони українського виробництва через закритий функціонал Prozorro, - Федоров

Уряд України ухвалив постанову, яка дозволяє державі закуповувати дрони українського виробництва через закритий функціонал Prozorro.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у себе в Telegram.

Зі слів Федорова це рішення є важливим кроком для підвищення прозорості та ефективності закупівель дронів. Він зазначив, що це створить рівні умови доступу до державних контрактів для виробників та дозволить державі вигідніше закуповувати дрони завдяки конкуренції.

“Для виробників це можливість активніше розвиватися, створювати робочі місця і масштабувати виробництво в десятки разів” - написав міністр.

Він також наголосив, що вся чутлива інформація буде закрита для широкого загалу та недоступна росіянам.

“У лютому Уряд вперше дозволив купувати дрони через закритий функціонал Prozorro. Тоді вона стосувалась масових дронів іноземних виробників, як-от Mavic, Autel та Matric. Тепер її розширили й на українських виробників”, - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Китай і росія спільно розробляють ударний безпілотник, подібний до іранського ударного БпЛА Shahed. Ця співпраця, що розпочалася у 2023 році, вже перейшла у стадію розробки та тестування, хоча китайські дрони ще не застосовувалися в бойових діях.

Головне