У Дердждепі США заявили, що працюватимуть з Планом перемоги України

У Дердждепі США заявили, що працюватимуть з Планом перемоги України

Сполучені Штати продовжують співпрацювати з Україною щодо Плану перемоги, а також допомоги поза цим планом, яка може сприяти перемозі на полі бою.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер під час брифінгу у Вашингтоні.

Він зазначив, що США підтримують співпрацю з українською владою щодо запропонованого плану та інших ініціатив. Зокрема, цей план обговорювався під час зустрічі Зеленського та Байдена у вересні.

"Я не збираюся вдаватися в деталі, але скажу, що ми продовжуємо співпрацю з урядом України щодо цього плану", – заявив Міллер.

Він також додав, що президент Байден під час телефонної розмови із Зеленським 16 жовтня згадав про цей план. Міллер також зазначив, що США працюють з Україною над іншими заходами, які не входять до плану перемоги, але сприятимуть успіху на полі бою та досягненню справедливого миру.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський презентував у Верховній Раді стратегічний "План перемоги". Цей документ окреслює ключові кроки для посилення позицій України та завершення війни.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент США Джо Байден оголосив про новий оборонний пакет для України на суму 425 мільйонів доларів. За словами глави держави, до цього пакету увійдуть нові системи протиповітряної оборони і далекобійне озброєння.

Головне