Депутати їздили за кордон під виглядом "відряджень": СБУ пояснила обшуки в міськраді Ужгорода

Депутати їздили за кордон під виглядом

Обшуки в Ужгородській міській раді, які СБУ та Національна поліція провели у середу, 1 листопада, пройшли через "відрядження" місцевих депутатів. Про це повідомили у Службі безпеки.

За даними СБУ, депутати Ужгородської міськради в період воєнного стану незаконно їздили на відпочинок за кордон, використовуючи при цьому недостовірні дані.

"Служба безпеки України та Національна поліція провели серію обшуків у адмінбудівлі Ужгородської міської ради. Правоохоронці перевіряли обставини виїзду за кордон місцевих депутатів. За даними слідства, для виїзду за межі України чиновники міськради вносили недостовірні відомості до офіційних документів про службові відрядження. Для оформлення зарубіжної поїздки посадовці використовували фіктивні запрошення від афілійованих іноземних організацій", - йдеться у повідомленні.

При цьому співробітники Ужгородської міськради не реєстрували таку "кореспонденцію", а підписані листи на закордонні "відрядження" не вносили до системи електронного документообігу.

"Для з’ясування всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності тривають слідчі дії у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України)", - наголосили в СБУ.

Якщо незаконні дії депутатів буде доведено, їм загрожує до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

photo_2023-11-01 19.03.43.jpeg (116 KB)

photo_2023-11-01 19.03.48.jpeg (142 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ 1 листопада провела обшуки у кабінеті міського голови Ужгорода Богдана Андріїва.

Головне