Депутата проросійської партії в Нідерландах оштрафували за публікацію з нацистським прапором

Депутата проросійської партії в Нідерландах оштрафували за публікацію з нацистським прапором

Окружний суд Гааги визнав винним депутата Пепейна ван Хоувелінгена, члена проросійської партії "Форум за демократію" через публікацію відфотошопленого зображення, на якому ексміністр охорони здоров'я Ернст Койперс нібито піднімає нацистський прапор.

Про це повідомляє NOS.

Він змінив прапор Цілей сталого розвитку, який був на оригінальному фото, на прапор зі свастикою. Після хвилі критики він видалив цей допис та опублікував новий, вже із комуністичним символом.

Суд у Гаазі оштрафував ван Хоувелінгена на умовні 450 євро з випробувальним терміном на один рік. Якщо протягом цього періоду депутат здійснить ще одне правопорушення, йому доведеться сплатити штраф.

Зазначається, що цей допис створював викривлене уявлення про зв'язок ексміністрів з нацизмом, завдаючи шкоди їхній репутації.

Нагадаємо, міністерство оборони Нідерландів оголосило про закупівлю для України розвідувальних безпілотників загальною вартістю 42,6 мільйонів євро.

“Неозброєні дрони ISR можуть літати тривалий час і далеко. Вони використовуються для отримання інформації в реальному часі з поля бою, збору розвідданих і спостереження. Україна вкрай потребує таких типів безпілотників”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Генсек ООН Антоніу Гутерреш здійснює неанонсований візит до Казані, де 22-24 жовтня проходить саміт країн БРІКС. Інформацію про його участь підтвердив заступник речника ООН Фархан Хак.

Головне