Депутат Кропивницької райради вимагав 200 тисяч гривень "відкату" за ремонт дороги

Депутат Кропивницької райради вимагав 200 тисяч гривень

СБУ в Кіровоградській області викрила чинного депутата Кропивницької районної ради – місцевого адвоката та голову районної ОТГ на системній корупції. Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, чинний депутат Кропивницької районної ради та голова районної ОТГ вимагали від підприємців "відкати" за перемогу у тендерах на проведення робіт за держкошти.

10% повинен був віддати місцевий підприємець за асфальтування дороги на території ОТГ.

Правоохоронці викрили посадовців під час отримання ними першої частини грошей - 90 000 гривень. Вирішується питання про повідомлення їм підозри та обрання запобіжних заходів.

Під час проведених обшуків в офісі голови ОТГ та кабінеті адвоката виявили та вилучили компʼютерну техніку, документи та “чорнову бухгалтерію”.

Заходи із викриття зловмисників проводило УСБУ в Кіровоградській області спільно з УСР ДСР НПУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Нагадаємо, слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України завершили досудове розслідування факту забруднення 1,3 гектара земель у Київській області, що призвело до екологічної шкоди на понад мільйон гривень. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, центр протидії дезінформації (ЦПД) розкрив справжні мотиви заяви Путіна про нібито плани України атакувати Курську АЕС. За словами керівника ЦПД Андрія Коваленка, ця заява є елементом масштабної дезінформаційної кампанії Кремля, спрямованої на протидію успішним операціям Збройних Сил України в Курській області.

 

 

Головне