Депортованих українських дітей вивезли до Білорусі на "навчання з виживання", - ЗМІ

Депортованих українських дітей вивезли до Білорусі на

Депортованих українських дітей вивезли до Білорусі та відправили на "навчання з виживання в надзвичайних ситуаціях", де беруть участь також білоруські військові.

Про це повідомило видання Politico. Як зазначається, державний телеканал "Білорусь 4 Могильов" заявив у середу, 10 січня про 35 дітей з міста Антрацит, що в Луганській області України. Населений пункт окупований російськими загарбниками ще з 2014 року.

Ці 35 дітей були відправлені до білоруського міста Могильов, що на сході країни. Там їх навчали "як поводитися в екстремальних ситуаціях" під час навчань з військовослужбовцями Білорусі. Дітей розмістили у санаторії та передали під опіку співробітників міністерства з надзвичайних ситуацій країни.

Як повідомило видання, у звіті були фотографії депортованих дітей. Деякі з них були одягнені в спортивні костюми з російськими прапорами на рукавах. Усі вони тримались один за одного і закривали обличчя під час пожежних навчань.

Нагадаємо, майже 4 000 прийомних дітей залишилися на окупованій території або депортовані на територію рф, повідомило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Органи опіки не можуть забезпечити належний контроль над умовами їх проживання та виховання.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські загарбники викрали понад 1500 українців на тимчасово окупованих територіях за "співпрацю" з українським підпіллям. Окупаційна влада та російські загарбницькі війська продовжують застосовувати репресивні методи проти цивільного населення.

Головне