Демократка Камала Гарріс випереджає Дональда Трампа на 5% на виборах президента США, - опитування Ipsos

Демократка Камала Гарріс випереджає Дональда Трампа на 5% на виборах президента США, - опитування Ipsos

Нове опитування Ipsos демонструє зростання підтримки демократки Камали Гарріс у президентських перегонах США. За його результатами, Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа з показником 42% проти 37% голосів виборців.

Це свідчить про посилення її позицій порівняно з липневим опитуванням Reuters/Ipsos, де різниця становила 37% до 34% на її користь.

Дослідження, проведене з 2 по 7 серпня за участю 2 045 дорослих американців, також виявило зниження підтримки незалежного кандидата Роберта Кеннеді-молодшого до 4%, що на 6% менше, ніж у липні.

Порівняно з попереднім опитуванням у липні, її відрив збільшився. Опитування охопило 2045 американців та має похибку 3%. У семи ключових штатах Гарріс також лідирує з перевагою у 2% над Трампом.

Окреме опитування Ipsos показало перевагу Гарріс над Трампом у ключових штатах, де очікується найбільш напружена боротьба. У таких штатах як Аризона, Джорджія, Мічиган, Невада, Північна Кароліна, Пенсільванія та Вісконсин Гарріс отримує 42% підтримки проти 40% у Трампа. Однак, детальні дані по окремих штатах не надаються.

Ці результати вказують на можливу зміну політичних настроїв американців напередодні виборів, які заплановані на 5 листопада.

Нагадаємо, армія російської федерації вдарили по супермаркету в Костянтинівці, що на Донеччині. Внаслідок атаки двоє людей загинули, ще 17 отримали поранення. Про це повідомляє очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Херсонщині сапери виявили і знищили понад 193 тисячі мін, снарядів та розтяжок. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Головне