Демобілізований строковик ЗСУ шпигував за українськими військовими для рф

Демобілізований строковик ЗСУ шпигував за українськими військовими для рф

Служба безпеки України затримала у Запоріжжі 22-річного колишнього військовослужбовця строкової служби, який працював на російську воєнну розвідку. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними контррозвідки, молодик збирав для ворога інформацію про українські війська на південному фронті. Особливо росіян цікавили розташування командних пунктів, складів боєприпасів та укріплень на Запорізькому напрямку, а також маршрути пересування та кількість військової техніки ЗСУ.

Зрадника завербували через його батьків, які проживають на окупованій території Запорізької області. Після демобілізації у травні цього року він оселився в обласному центрі, де його і знайшов співробітник ГРУ рф.

Спочатку агент передав координати об'єктів військової частини, де проходив службу. Згодом він почав збирати дані про розташування українських підрозділів та інфраструктуру у прифронтовому місті.

СБУ затримала зловмисника "на гарячому" під час розвідки біля військового об'єкта. Окупанти планували використати отриману інформацію для ударів по українських позиціях з використанням керованих авіабомб, дронів-камікадзе та артилерії.

Нагадаємо, російські окупанти здійснили черговий обстріл Харківської області. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти здійснили масовану атаку на територію України у ніч на 20 вересня, зокрема було запущено 70 ударних БпЛА типу “Shahed”, три ракети невстановленого типу та одну Х-59.

Головне