Демобілізація та строкова служба: Зеленський провів засідання Ставки

Демобілізація та строкова служба: Зеленський провів засідання Ставки

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 24 листопада, провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. 

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі. За його словами, під час зустрічі посадовців було обговорено складні питання, серед яких мобілізація, демобілізація, ТЦК, ВЛК, ротація та строковики. 

При цьому під час засідання  були заслухані доповіді міністра оборони України Рустема Умєрова, головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, начальника Генерального штабу Сергія Шаптали, міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, очільника МВС Ігоря Клименка, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, директора ДБР Олексія Сухачова та першого заступника міністра оборони Олександра Павлюка.

Інші подробиці засідання Зеленський не повідомив.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський увів у дію санкції проти росіян та громадян інших країн, що пов'язані з російською федерацією. До санкційного списку потрапили 60 фізичних осіб. Серед них є громадяни україни, росії, Білорусі, Німеччини, Узбекистану, Австрії та Великої Британії. Крім того глава української держави окремо запровадив санкції проти 87 фізичних осіб, виключно громадян росії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський підбив підсумки 17-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", яке відбулось 22 листопада. За його словами, зокрема, була створена коаліція розвитку ППО. Лідерами в її організації стали Німеччина та Франція. Він висловив подяку цим країнам за лідерство.

Головне