Демченко: "Вагнерівці" продовжують прибувати в Білорусь

Демченко:

"Вагнерівці" після проваленого заколоту Євгена Пригожина наразі продовжують прибувати в Білорусь. Однак загрози вони не несуть.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За його словами, ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою.

"Звісно, що наша увага і загалом увага України, а також Сил оборони прикута до ситуації з переміщенням російських найманців на території Білорусі. Раніше ми не виключали того, що ці найманці все-таки будуть перекинуті в Білорусь зважаючи на риторику так званої влади Білорусі та риторику росії. І зараз ми продовжуємо фіксувати прибуття груп представників ПВК на територію Білорусі", - розповів Демченко.

Однак, як наголосив речник ДПСУ, "вагнерівці" прибувають до місця свого розташування в Осиповичах. При цьому їхня кількість не несе наразі загрози Україні. Вони також можуть бути залучені до навчання армії Білорусі, а потім до навчання та підготовки російських підрозділів.

Точна кількість вже прибувших в Білорусі учасників ПВК "Вагнера" наразі не відома, але місце розташування в Осиповичах розраховане на близько 8 тис. осіб. Водночас, ймовірно, "вагнерівців" у Білорусі зараз тільки кілька сотень.

"При тому варто розуміти, що вони, як правило, їдуть роззброєні. Ми не бачимо якоїсь військової важкої техніки", - додав Андрій Демченко.

Нагадаємо, у росії тривають переговори щодо майбутнього ПВК “Вагнера” після заколоту угруповання 23-24 червня на чолі з Євгеном Пригожиним.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, до Білорусі прибуло понад 700 “вагнерівців”, частина яких буде виконувати роль інструкторів для мобілізованих росіян.

Головне