Демченко: Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована

Демченко: Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована

Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована. Рішенням уряду України кордони з Білоруссю, росією, а також на придністровському сегменті кордону з Молдовою - зачинені. Про це повідомив речник прикордонної служби Андрій Демченко у "Єдиному марафоні" телеканалу "Ми-Україна ".

"Незважаючи на закриті кордони, усі громадяни України мають можливість повернутися додому на будь-якому з цих напрямків", - повідомив речник.

Найчастіше українці прибувають через росію на Сумському напрямку. Це частка людей, які через повномасштабну війну були змушені виїхати на територію росії

Близько 20-25 осіб прикордонники щодня затримують на незаконному перетині кордону з боку України. Це відбувається і на пунктах пропуску та на інших напрямках, особи намагаються використати підробні документи .

Найбільше випадків незаконного перетину фіксують поза межами пунктів пропуску, коли поодиноко або групами намагаються перетнути "зелену" ділянку кордону. Такі випадки фіксуються на кордонах з Румунією та Молдовою.

Найчастіше підробляють документи на кордоні з Польщею.

Нагадаємо, на Закарпатті прикордонники затримали чотирьох чоловіків, що намагалися втекти з України до Словаччини. За даними ДПСУ, один з цих чоловіків вже тричі намагався втекти за кордон, однак його кожного разу затримували.

Як повідомляли “Ми-Україна”, cпівробітники Служби безпеки України затримали відразу у кількох містах та областях України працівників військкоматів, які “заробляли” на ухилянтах.

Головне