Демченко про можливий наступ рф на Сумщину: Поки маємо такого сусіда, потрібно бути готовими до всього

Демченко про можливий наступ рф на Сумщину: Поки маємо такого сусіда, потрібно бути готовими до всього

Росіяни тримають певні сили навпроти Сумської області і можуть їх використати, аби розтягнути лінію фронту. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він переконаний, що російські загарбники можуть спробувати розширити напрямки, де будуть вестися повномаштабні бойові дії.

"Варто бути готовими до розвитку будь-яких ситуацій на будь-якому напрямку аналогічно Харківщині. Ворог може намагатися розширити напрямки, де будуть вестися повномаштабні бойові дії на інших ділянках Харківської області. І не можна також виключати такі дії по Сумському напрямку", - зазначив Демченко.

За його словами, сил для стратегічних досягнень на Сумщині у росії немає, однак провокації у регіоні окупанти чинити можуть.

"Ворог, як і раніше, тримає певні сили навпроти нашої території - навпроти Харківської області, навпроти Сумської. Але треба розуміти, що цими діями, навіть попри те, що він не має достатньо сил для того, щоб досягти стратегічної цілі, звісно ворог може намагатися створюючи подібні райони, розтягнути Сили оборони нашої країни", - додав речник ДПСУ.

Водночас він наголосив - поки Україна має такого сусіда і повномасштабну війну, яку цей сусід розв'язав проти нашої країни, варто бути готовими до всього.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Сумській області спостерігається активне використання росіянами диверсійно-розвідувальних груп. Українським захисникам вдаєтья своєчасно їх виявити.

Головне