Демченко: Підготовки до блокування кордону з боку польських фермерів поки не помічено

Демченко: Підготовки до блокування кордону з боку польських фермерів поки не помічено

Польські фермери наразі не блокують кордон між Україною та Польщею. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами,  польські прикордонники також не мають такої інформації. Відтак рух на пунктах пропуску наразі відбувається без проблем.

"Звісно, ми з поляками постійно на контакті для того, щоб розуміти, наскільки ситуація може змінитися, ну і, власне, оперативно отримати ту інформацію, яка може по-дальшому, звісно, бути впроваджена польськими фермерами, для того, щоб поінформувати перевізників щодо таких дій. Але, звісно, наше сподівання про те, що таких дій польські фермери все ж таки не вчинятимуть", - зазначив Демченко.

Нагадаємо, що українські прикордонники фіксують зниження спроб незаконного перетину кордону

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Білорусі немає такої кількості російських підрозділів, які б загрожували Україні. 

Головне

Прем'єр-міністр України спільно з віцепрем’єр-міністром з відновлення Олексієм Кулебою провів нараду щодо підготовки до опалювального сезону та захисту критичної інфраструктури.

Президент України Володимир Зеленський розповів, про що йому вдалося домовитися під час закордонних візитів, які він здійснив останніми днями до країн Європи.