Делегація українських прокурорів зустрілася з Генпрокурором США Гарландом

Делегація українських прокурорів зустрілася з Генпрокурором США Гарландом

Делегація українських прокурорів зустрілася з Генеральним прокурором США Мерріком Гарландом. Це сталося в рамках навчальної поїздки до Америки.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора 30 серпня.

Директорка Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків Вероніка Плотнікова подякувала Генпрокурору та команді Мін'юсту за системну підтримку України у прагненні відновити справедливість.

"Представники Офісу Генпрокурора проходять кількаденне навчання, присвячене впровадженню механізмів підтримки для учасників кримінального процесу в контексті розслідування воєнних злочинів. Захід був організований Мін'юстом США та відділом INL задля посилення інституційної спроможності органів прокуратури України", - йдеться у дописі.

Навчання сфокусоване на вивченні досвіду США в забезпеченні всебічної підтримки для свідків та потерпілих від воєнних злочинів.

"Набуті теоретичні і практичні навички допоможуть сформувати міцний фундамент для роботи Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків - новоствореного підрозділу Офісу Генпрокурора, команда якого невдовзі буде остаточно сформована за результатами кадрового набору", - додали на сайті.

Програмою тренінгу заплановано серію зустрічей, зокрема з представниками Мін'юстиції, Офісу федерального та окружного прокурора, Верховного Суду, департаменту поліції, Центру захисту прав дітей. На цих зустрічах детально зосередяться на вивченні необхідних практик, які згодом будуть застосовуватися в роботі українських прокурорів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Зеленський провів засідання РНБО щодо військово-лікарських комісій.

Головне