Дейниченко: Риторика росіян змінилася, раніше вони вбивали "фашистів", а тепер - українців

Дейниченко: Риторика росіян змінилася, раніше вони вбивали

Риторика та пропаганда росіян від початку війни дуже змінилася. І тепер вони вже вбивають не "фашистів", а українців. Про це розповів виконавчий директор "Stopfake" Руслан Дейниченко в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

При цьому він наголосив, що росіяни нібито і шкодують, що вбивають українців, однак зупинятися вони не збираються.

"На початку їхньої так званої спецоперації в їхніх повідомленнях там міністерства оборони, вони вбивали українських нацистів. Якщо знищували командний пункт, то це був були українські націоналісти, фашисти чи ще хтось. Але поступово риторика змінилася. Зараз вони воюють з українцями, зараз вони вбивають ВСУшників, зараз вони говорять "Так, нам шкода вбивати українців, але така робота, нам це треба для того, щоб досягти наших цілей", - зазначив Дейниченко.

Раніше мер окупованого Мелітополя Іван Федоров розповів, що російські окупанти почали влаштовувати “сафарі на українців” у захопленому місті та карають людей за любов до України тортурами.

Як повідомляли "Ми-Україна", заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що росіяни забирають дітей на окупованих територіях до кадетських корпусів. Вони змушують батьків віддавати своїх дітей.

Головне