Дефіциту електроенергії в Україні немає, у резерві 13 одиниць генеруючого обладнання

Дефіциту електроенергії в Україні немає, у резерві 13 одиниць генеруючого обладнання

В енергосистемі України станом на 18 лютого дефіциту електроенергії немає, у резерві наявні 13 одиниць генеруючого обладнання. Про це повідомляє Міненерго.

Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, повідомили у міністерстві.

Внаслідок бойових дій пошкоджено газові розподільні мережі у Куп’янському районі Харківської області. Без газопостачання залишилося понад 430 абонентів.  

“Дефіциту електроенергії в енергосистемі не фіксується. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії”, - ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, перші винищувачі F-16 можуть опинитися в українському небі орієнтовно влітку 2024 року. Про це повідомляє видання Foreign Policy з посиланням на заяви європейських лідерів на Мюнхенській конференції.

Україна знаходиться на шляху до отримання винищувачів F-16 американського виробництва в червні, повідомили два європейські чиновники.

Як писали "Ми-Україна" раніше, минулої доби, 17 лютого, українські Сили оборони стримували війська рф на 8 напрямках фронту найгарячіше було на Мар'їнському: загалом на фронті відбулося 82 бойових зіткнення. Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Головне