Дефіциту е/е в системі немає, але споживання в усіх регіонах країни має бути економним, - Міненерго

Дефіциту е/е в системі немає, але споживання в усіх регіонах країни має бути економним, - Міненерго

Дефіциту електроенергії у системі немає, однак споживання у всіх регіонах країни має бути економним. Про це заявив заступник міністра енергетики України Микола Колісник у прямому ефірі у марафоні "Єдині новини".

"Дефіциту в загальній системі немає. Зокрема, хочу зазначити, що понад два тижні раніше графіка підключено до енергосистеми блок Хмельницької атомної електростанції після планового ремонту. Маємо в системі достатньо потужності, але економне споживання - це завжди розумно", - зазначив Колісник.

Водночас він пояснив, що є уражені певні об'єкти передачі, як і об'єкти генерації, тому можливість збільшити об'єм подачі електричної енергії залежить від кількості факторів. 

Також Колісник додав, що енергетики активно і цілодобово працюють над тим, щоб збільшити кількість можливої доступної потужності, максимально надати електрику, щоб громадяни могли забезпечити свої побутові потреби. 

"В той же час ми зауважуємо, що потрібно споживати відповідально, а особливо в такі часи", - заявив заступник міністра енергетики.

За словами Колісника, найважча ситуація залишається на Харківщині.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Харкові знову запроваджують графіки погодинних відключень світла через ненадійність у системі. У регіоні спостерігається недостатність локальної генерації, тож відключення є вимушеним кроком.

Головне