Дефіцит систем ППО в України допомагає росіянам захопити Часів Яр, - ISW

Дефіцит систем ППО в України допомагає росіянам захопити Часів Яр, - ISW

Нестача систем протиповітряної оборони спричинила активізацію російських ударів авіабомбами у прифронтових районах, що може стати вирішальним фактором у захопленні міста Часів Яр у Донецькій області.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Російські війська вже використовували авіабомби для тактичних мет цього типу під час захоплення Авдіївки в середині лютого.

За словами військових аналітиків, росія, швидше за все, знову використовує цю тактику під час своїх наступальних операцій неподалік від Часів Яр.

Аналітики відзначають, що російські удари примушують Україну виробляти складні рішення між забезпеченням протиповітряної оборони великих населених пунктів у тилу та активними районами на передовій. Росія, ймовірно, експлуатує вразливість української протиповітряної оборони, намагаючись дестабілізувати енергетичну мережу України і обмежити оборонно-промисловий потенціал країни.

У звіті йдеться, що розріджене та непослідовне покриття протиповітряної оборони вздовж фронту сприяло інтенсифікації російських ударів керованими та некерованими планерними бомбами, які використовували війська рф під час захоплення Авдіївки в середині лютого 2024 року і які, ймовірно, використовуються знову під час поточних наступальних операцій поблизу міста Часів Яр.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, британське оборонне відомство анонсувало обладнання кораблів Королівського флоту лазерною зброєю вже з 2027 року.

Головне