ДБР знову затримало ексначальника Рівненського ТЦК та висунуло нову підозру

ДБР знову затримало ексначальника Рівненського ТЦК та висунуло нову підозру

Працівники ДБР знову затримали колишнього керівник Рівненського ТЦК та повідомили йому четверту підозру.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

На цей раз його підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України, зокрема в умисному сприянні громадянам уникати мобілізації та військової служби в умовах воєнного стану (ст. 114-1 КК України).

Колишнього начальника ТЦК вже затримали, і слідчі проситимуть для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

“Нагадаємо, у липні 2023 року йому було повідомлено про підозру у справі щодо побиття солдата. Він підозрювався в застосуванні насильства щодо підлеглого та у грабежі (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 4 ст. 186 КК України)”, - йдеться у повідомленні. 

У жовтні 2023 року працівники ДБР висунули йому ще одну підозру. Під час розслідування побиття солдата виявили, що керівник Рівненського військкомату володіє нерухомістю та землею вартістю понад 46,6 млн гривень. 

У липні 2023 року його відсторонили від службових обов'язків та тримали під вартою без можливості внесення застави. Днями після оскарження рішення стороною захисту, Апеляційний суд змінив запобіжний захід, випустивши його із СІЗО під заставу майже 500 тисяч гривень.

Наразі екс-керівнику військкомату може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на Тернопільщині керівника територіального центру комплектування та чотирьох інших осіб викрили на викраденні чоловіків призовного віку з метою викупу. Злочинну схему викрила Національна поліція.

Головне