ДБР завершило розслідування щодо нардепа Ніколаєнка, який збив на смерть 18-річну дівчину

ДБР завершило розслідування щодо нардепа Ніколаєнка, який збив на смерть 18-річну дівчину

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо народного депутата Андрія Ніколаєнка, який у листопаді 2023 року збив на смерть 18-річну дівчину.

Про це повідомила пресслужба ДБР у Telegram-каналі. Як зазначається, ДТП трапилась на трасі Київ-Чоп у селі Березівка Житомирського району близько десятої ранку 3 листопада минулого року.

"Автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат, наїхав на пішохода. Встановлено, що депутат всупереч вимогам ПДР рухався зі столиці до Львова з перевищенням дозволеної швидкості", - йдеться в дописі.

У цей момент 18-річна місцева мешканка перебігала проїзну частину в селі Березівка. Водій, який перевищував дозволену швидкість, не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу. Таким чином він допустив наїзд на потерпілу. Дівчина від отриманих травм померла на місці ДТП.

За результатами слідства, дотримання водієм вимог правил дорожнього руху щодо руху із допустимою швидкістю не більше 110 км/год та своєчасне гальмування дало б можливість потерпілій покинути межі проїзної частини. Крім того, було з'ясовано, що нардеп систематично притягався до адміністративної відповідальності патрульною поліцією внаслідок перевищення швидкості. Лише протягом 2022-2023 років щодо Ніколаєнка було винесено 22 постанови.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Березнівській громаді Рівненської області сталась смертельна аварія за участі мікроавтобуса та вантажного транспортного засобу. ДТП обірвала життя чотирьох осіб.

Головне