ДБР завершило розслідування щодо колишнього одеського військкома Борисова

ДБР завершило розслідування щодо колишнього одеського військкома Борисова

ДБР завершило попереднє розслідування та направило до суду справу щодо незаконного збагачення колишнього керівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Під час розслідування було виявлено факти придбання членами родини підозрюваного дороговартісних автомобілів на території України з подальшим переміщенням за кордон, а також закупівлю елітної нерухомості за кордоном на суму понад 190 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує великодній кошик-2024: які продукти подешевшали і подорожчали за рік та чому

Різниця між вартістю набутих активів та законними доходами фігуранта та членів його сім'ї становить понад 140 мільйонів гривень. Походження цих коштів не підтверджується жодними документами.

Підозрюваний обвинувачується за статтею 368-5 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

Йому може загрожувати до 10 років позбавлення волі та позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Розслідування проводилося спільно з правоохоронними органами іноземних країн, яким ДБР висловило подяку за співпрацю у цій справі.

У ДБР нагадали, що під час досудового розслідування було зібрано значну кількість доказів. Для повноцінного розслідування вивчалися матеріали ЗМІ та Національного агентства з питань запобігання корупції, яке також виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього керівника на суму понад 188 мільйонів гривень.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Велика Британія та США ввели санкції проти російських кольорових металів.

Головне