ДБР завершило розслідування поїздки нардепа Дубінського за кордон

ДБР завершило розслідування поїздки нардепа Дубінського за кордон

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо народного депутата України Олександра Дубінського, якого підозрюють у внесені неправдивих відомостей до офіційних документів для виїзду за кордон.

У пресслужбі ДБР нагадали, що генеральний прокурор ще 8 серпня оголосив нардепу підозру відповідно до ч. 1 ст. 366 КК України.

"Депутат вніс неправдиві відомості до офіційних документів на підставі яких виїхав за кордон. У зверненні щодо дозволу на виїзд він вказав підставу - супроводження батька на лікування, однак насправді поїхав на відпочинок. До того ж депутат і батько виїхали за кордон окремо, а батько взагалі повернувся до України набагато раніше, ніж народний обранець", - йдеться у матеріалах слідства.

За даними Держбюро розслідувань, народний обранець за час перебування поза межами України двічі відвідав Італію, Хорватію та Іспанію. Також встановлено, що в Іспанії фігурант справи зупинявся у двох готелях у Барселоні та передмісті.

В ДБР наголосили, що після ознайомлення нардепом з матеріалами справи її скерують до суду.

Нагадаємо, СБУ та ДБР у серпні провели обшуки у Олександра Дубінського, який під виглядом лікування батька поїхав на відпочинок за кордон. За деякий час Дубінський отримав підозру через свої дії.

Як повідомляли "Ми-Україна", народного депутата України Олександра Дубінського суд відправив під цілодобовий домашній арешт. Йдеться про справу щодо схеми незаконного перетину кордону для військовозобов'язаних чоловіків.

Головне