ДБР затримало командира військової частини, який змушував підлеглих ремонтувати свій будинок

ДБР затримало командира військової частини, який змушував підлеглих ремонтувати свій будинок

Держабюро розслідувань провело успішну операцію з викриття корупційної діяльності командира однієї з військових частин. Високопоставлений офіцер зловживав своїм службовим становищем, змушуючи підлеглих виконувати ремонтні роботи у його приватному будинку в Житомирській області, інформує ДБР.

Розслідування показало, що з жовтня 2023 року військовослужбовці, замість виконання своїх прямих обов'язків, були залучені до ремонту приватної власності командира. При цьому посадовець забезпечував їм безперервну виплату грошового забезпечення, надбавок та премій протягом кількох місяців.

5 серпня 2024 року співробітники ДБР провели серію обшуків у місцях служби та проживання підозрюваного, а також у приміщеннях де йшли ремонти.

"Крім того, під час обшуків у командира було виявлено та вилучено понад півмільйона гривень готівкою, походження яких наразі встановлюється", - йдеться у повідомленні.

Офіцера взято під варту за звинуваченням у зловживанні службовим становищем в умовах воєнного часу, що призвело до значних збитків, згідно з частиною 5 статті 426-1 Кримінального кодексу України. Йому інкриміновано перевищення владних повноважень, за що передбачено суворе покарання - позбавлення волі терміном до дванадцяти років. Правоохоронці вже вручили підозрюваному офіційне повідомлення про підозру у скоєнні цього правопорушення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Офіс генпрокурора 6 серпня повідомив про взяття від варту екскерівника Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який підозрюється у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України. 3 серпня його затримали та повідомили вже про четверту підозру – його підозрюють в умисному сприянні громадянам в ухиленні від мобілізації та військової служби в умовах воєнного стану.

Головне