ДБР затримало колишнього правоохоронця, який видавав себе за працівника бюро

ДБР затримало колишнього правоохоронця, який видавав себе за працівника бюро

Державне бюро розслідувань затримало чоловіка, який разом зі спільником вимагав $60 тисяч у мешканця Одеси, видаючи себе за працівника ДБР.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У вересні 2024 року чоловік, раніше колишній правоохоронець, вирішив заробити на своєму знайомому, вимагаючи у нього $60 000. Причиною для вимагання було те, що потерпілий нібито заборгував гроші іншому знайомому зловмисника. Для підвищення тиску фігурант залучив спільника, а сам почав видавати себе за співробітника ДБР.

Протягом місяця вони вимагали гроші, погрожуючи та стежачи за родиною потерпілого. Також фігуранти публікували в соціальних мережах провокативні фото членів його сім'ї та надсилали фото й відео, демонструючи переслідування. Під психологічним тиском потерпілий вирішив погодитися на передачу грошей.

"11 жовтня експравоохоронця та його спільника затримали під час одержання частини суми — $25 000", - йдеться у повідомленні.

Підозрювані отримали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала агента рф, який під час боїв за Часів Яр на Донеччині наводив ворожу артилерію на свою бригаду. Затриманим виявився 22-річним оператором безпілотників однієї з бойових бригад ЗСУ, що діяла на Краматорському напрямку. Військовослужбовець був завербований співробітником ФСБ ще у 2023 році.

Головне