ДБР викрило начальника Тернопільського військкомату на хабарі за відстрочку від мобілізації

ДБР викрило начальника Тернопільського військкомату на хабарі за відстрочку від мобілізації

Начальник Тернопільського РТЦК вимагав у підприємця хабар у вигляді талонів на пальне за відстрочку від мобілізації.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Слідчі повідомили про підозру начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який вимагав у місцевого підприємця хабар. Комерсант, який зараз здобуває вищу освіту на денній формі навчання у Прикарпатському закладі, мав законне право на відстрочку від мобілізації. Однак військовий комісар вимагав талони на одну тисячу літрів дизельного пального вартістю близько 1,5 тисячі доларів США для оформлення довідки.

"ДБР затримало посадовця 21 жовтня після передачі талонів. В його автомобілі та службовому кабінеті правоохоронці виявили також 13 тисяч доларів США та 73 тисячі гривень готівкою", – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у кабінеті затриманого вилучили паливні картки на понад одну тисячу літрів дизеля та бензину. Військкому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, що передбачає до 10 років позбавлення волі.

Розслідування триває, встановлюються інші факти протиправної діяльності та повне коло причетних до оборудки осіб.

Як повідомляв "Ми-Україна"раніше, Контррозвідка Служби безпеки України затримала агента росгвардії, який допомагав російським військам у підготовці операцій для прориву оборони Мирнограда.

Головне