ДБР виявило нове мaйно родичів Медведчука та Козака на 16 млн грн

ДБР виявило нове мaйно родичів Медведчука та Козака на 16 млн грн

Державне бюро розслідувань виявило нове майно, які належать родичам колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, яке намагалися приховати.

Про це повідомляє пресслжба відомства.

На прохання ДБР суд наклав арешт та передав до управління АРМА нову частину майна компанії "Бетонбуд", власниками якої є брати Медведчук та Козак. Вони намагалися приховати це майно від податкових органів.

Правоохоронці встановили, що на балансі компанії, яку передали під державне управління, знаходяться необліковані об’єкти: ангар для зберігання сипучих матеріалів, обладнання для виготовлення бетону, склад і офіс. Загальна вартість знайденого майна оцінюється в майже 16 мільйонів гривень. Розслідування триває.

Нагадаємо, у червні ДБР передало АРМА підприємство, що належить найближчим родичам підозрюваних у державній зраді колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, оцінене у 5 мільйонів доларів США.

У квітні 2022 року брат Тараса Козака, отримавши інформацію про розслідування ДБР, уклав 30 договорів купівлі-продажу та чотири угоди дарування на майно на суму 3,5 мільйона доларів США. Він також переоформив на ім'я своєї матері чотири квартири в Києві, одну квартиру в Львові та будинок на Самбірщині, а також дві земельні ділянки площею майже 0,5 гектара.

У травні в АРМА повідомили, що передадуть 112 картин Медведчука до Національного художнього музею України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, заступницю обласного прокурора Запоріжжя помістили під варту за отримання хабара.

Головне