ДБР відкрило справу через застосування військовими сили при врученні повістки чоловіку в Одесі

ДБР відкрило справу через застосування військовими сили при врученні повістки чоловіку в Одесі

Державне бюро розслідувань розпочало слідчі дії за фактом насильницьких дії військових та правоохоронців при врученні повістки чоловіку в Одесі. Про це повідомили у пресцентрі ДБР.

Співробітники Бюро вже провели допити свідків вказаних подій та опрацьовують відеозаписи з місця інциденту.

"14 листопада 2023 року низкою одеських телеграм-каналів було поширено відео, на якому працівники обласного центру комплектування спільно з правоохоронцями одягли кайданки на чоловіка та силоміць заштовхали його в авто за, нібито, відмову від отримання повістки. Працівники ДБР розпочали розслідування цього інциденту та вже провели комплекс невідкладних слідчих дій, допитали свідків, а також усіх учасників події. Також вилучено відповідні відеозаписи та адміністративні матеріали", - йдеться у повідомленні.

У ДБР додали, що кримінальне провадження було відкрито за фактом перевищення військовими службовими особами та правоохоронцями службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України, ч. 2 ст. 365 КК України). Досудове розслідування у справу продовжується.

В ДБР наголосили, що продовжать перевіряти законність проведення мобілізаційних процесів в Україні.

Нагадаємо, раніше у мережі з'явилося відео, на якому працівники військкомату застосовують силу до чоловіка, який відмовляється отримувати повістку. Чоловіка скували та намагалися силоміць запхати у автомобіль. Місцеві жителі намагалися перешкодити діям співробітників ТЦК, однак безуспішно.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на нещодавній скандал з застосуванням сили їхніми співробітниками до громадян. У ТЦК запевнили, що вже провели службову перевірку та з'ясували, хто з працівників центру був учасником конфлікту.

Головне