ДБР веде понад 100 кримінальних проваджень щодо військкоматів, - Сапьян

ДБР веде понад 100 кримінальних проваджень щодо військкоматів, - Сапьян

Державне бюро розслідувань наразі веде понад 100 кримінальних проваджень, які стосуються військкоматів.

Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За її словами, 21 людині оголошено про підозру, вісім обвинувальних актів вже у суді. До того ж у цих обвинувальних актах загалом фігурує 18 осіб.

"ДБР фіксує і порушення закону у військових частинах - кримінальні провадження, які стосуються махінацій з бойовими виплатами чи, наприклад, побиття", - розповіла Сапьян в ефірі.

Нагадаємо, родичі колишнього керівника Одеського регіонального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова не мали достатньої кількості активів, отриманих законних шляхом. Тому вони не могли купити будинок за 4 млн євро, дорогі авто та інше майно.

Борисов, очевидно, спробує використати усі законодавчі “лазівки” для того, щоб покращити своє становище. Крім того, він намагатиметься затягнути процес, додала Сапьян.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генеральна прокуратура відкрила ряд кримінальних проваджень по військовим комісарам. Результати роботи обіцяли оприлюднити пізніше.

“За дорученням генерального прокурора ми почали ряд кримінальних проваджень по іншим військовим комісарам. Ця робота є системною, вона триває певний час і постійно нами виявляється спільно з іншими правоохоронними органами працівників військовий комісаріатів. Я думаю, що про результати буде повідомлено суспільство найближчим часом”, – розповів заступник генерального прокурора Антон Войтенко.

Головне