ДБР розслідує прорив військами росії кордону в Харківській області

ДБР розслідує прорив військами росії кордону в Харківській області

В рамках кримінального провадження почали розслідувати обставини прориву російськими військами кордону в Харківській області, який стався 10 травня 2024 року. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Зважаючи на резонансність провадження, до розслідування залучені кращі слідчі та керівництво Головного слідчого управління ДБР, відбувається щільна взаємодія з оперативними підрозділами СБУ. А також — повна комунікація і підтримка з боку Генерального штабу ЗСУ, ОТУ "Харків" та ОСУВ "Хортиця", — сказано у повідомленні.

Окупанти під час штурмів українських позицій зуміли прорвати перший ешелон оборони та захопити кілька населених пунктів вздовж лінії кордону України з росією, завдавши втрат ЗСУ та цивільному населенню.

Перевіряються дії керівництва усіх ланок у регіоні в ході наступальних дій противника, до та після них. За даними ДБР, досліджуються можливі факти безпідставного залишення бойових позицій підрозділами ЗСУ.

Нагадаємо, протягом березня російська окупаційна армія застосувала проти України понад 400 ракет різних типів, понад 600 "шахедів" і понад 3 тисячі керованих авіабомб. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський та премʼєр Іспанії Педро Санчес підписали безпекову угоду. Про це повідомили на Церемонії підписання, яку транслював Офіс президента.

Головне