ДБР оголосило підозри трьом депутатам Київради за ухиляння від військової служби

ДБР оголосило підозри трьом депутатам Київради за ухиляння від військової служби

Державне бюро розслідувань та прокурори Спеціалізованої прокуратури повідомили про підозру трьом депутатам Київської міської ради. Про це повідомили у пресцентрі ДБР

"Працівники Державного бюро розслідувань спільно з прокурорами Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону за матеріалами СБУ повідомили про підозру в ухиленні від військової служби чотирьом військовослужбовцями однієї із військових частин ТРО, троє з яких є депутатами Київської міської ради", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що солдати протягом року не з’являлись на військову службу. Вони "організували" для себе відрядження до Київської військової державної адміністрації і при цьому отримували грошове забезпечення із частини, де нібито проходили службу.

Військовослужбовців підозрюють в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). Їм загрожує ув'язнення на строк до 10 років.

Підозрюваних планують відправити під варту. Також слідство встановлює інших осіб, що причетні до кримінального правопорушення.

Як повідомляли "Ми-Україна", помічник чинного народного депутата України допомагав чоловікам незаконно перетинати кордон

Головне