ДБР: Депутатка Хмельницької міськради затримана за незаконне збагачення на понад $1,5 млн

ДБР: Депутатка Хмельницької міськради затримана за незаконне збагачення на понад $1,5 млн

Депутатку Хмельницької міської ради затримано за підозрою в незаконному збагаченні на суму понад 1,5 мільйонів доларів США.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора в рамках розслідування правоохоронці провели обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання депутатки.

Під час обшуків було вилучено значну суму коштів — "1 млн 491 тис. доларів США, 30 тис. євро та 500 тис. грн, які не були задекларовані", — зазначили у відомстві. Ці кошти депутатка не вказала у своїй щорічній декларації

"Слідство встановить, як і звідки у депутатки виникли ці великі суми", — підкреслили в Офісі Генпрокурора.

Зараз посадовицю затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Слідчі ДБР розслідують кримінальне провадження щодо оборудок на Хмельницькій митниці під час виконання угод приватною компанією, директором якої нині є депутатка.

За даними ЗМІ, мова йде про Світлану Баранську.

Нагадаємо, прокурори Офісу Генерального прокурора спільно з Державним бюро розслідувань викрили на Хмельниччині керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина, який обіймає посаду в управлінні Пенсійного фонду, на незаконному збагаченні та махінаціях з медичними документами.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, оператору відділення офіцерів запасу та кадрів одного з РТЦК та СП міста Одеси повідомили про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних систем.

Головне