Давос 2024: Зеленський пояснив, чому не було зустрічі з китайською делегацією

Давос 2024: Зеленський пояснив, чому не було зустрічі з китайською делегацією

Президент Володимир Зеленський, перебуваючи у Давосі, не проводив зустрічі із китайською делегацією, оскільки цьогоріч лідер КНР Сі Цзіньпін не був присутній на полях Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). 

"Є прем'єр Китаю - тоді наш прем'єр з ним зустрінеться. Я би з радістю зустрівся би з лідером Китаю. Наскільки я знаю, Сі Цзіньпін приймає рішення, а в Україні я приймаю рішення. Мені не потрібні діалоги будь-які, мені потрібні важливі рішення від лідерів, які приймають та мають право приймати ці рішення", - сказав глава держави на підсумковій конференції в Давосі.

Як відомо, 16 січня президент Зеленський прибув до Давосу. За два дні він провів зустрічі із очільником НАТО Єнсом Столтенбергом, держсекретарем США Ентоні Блінкеном, главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, а також президентами Руанди та Сінгапуру Полем Кагаме та Тарманом Шанмугаратнамом, прем’єрами  Люксембургу та В'єтнаму Люком Фріденом і Фам Минь Чинем, королем Бельгії Філіпом I та зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою. 

Нагадаємо, в ході зустрічі українського та польського президентів, Анджей Дуда сказав Зеленському, що вступ України в НАТО до завершення війни з рф є неможливим. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Франції Еммануель Макрон планує відвідати Україну вже наступного місяця. Як очікується, в ході візиту він оголосить про надання українській стороні нового пакету військової допомоги.

Головне