Здавав українців на блокпостах під час боїв за Миколаївщину: СБУ затримала ворожого поплічника

Здавав українців на блокпостах під час боїв за Миколаївщину: СБУ затримала ворожого поплічника

Служба безпеки повідомила про підозру жителю Снігурівщини, який добровільно погодився співпрацювати з російськими окупантами, до чого закликав інших українців. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Ним виявився мешканець Снігурівщини. Після захоплення села він допомагав окупантам перевіряти місцевих жителів, які намагалися виїхати на підконтрольну Україні територію. Для цього чоловік "чергував" на російських блокпостах та зі зброєю в руках забирав в українців телефони та документи на "перевірку".

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Чоловік "чергував" на російських блокпостах, зупиняв автомобілі українців та відбирав у них мобільні телефони, паспорти та інші документи нібито для перевірки. Потім підозрюваний виводив людей з автівок і пропонував їм залишитись на окупованій частині регіону та співпрацювати з рф.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Луганську загарбники мобілізували до своєї армії 250 студентів університету Даля. Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

Після так званих виборів у "ЛНР" окупанти неодноразово звітували про виконання доручення Кремля щодо демобілізації студентів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 1 лютого загальні втрати ворога у війні проти України збільшились ще понад 800 бійців. Сили оборони України також знищили дев'ять танків, майже два десятки бойових броньованих машин, 46 артилерійських систем та ракетний катер.

Таким чином від початку повномасштабної агресії росії ворог втратив понад 387 тис. військовослужбовців.

 
 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.