Данія надасть додаткові €4,7 млн на відновлення енергетики України

Данія надасть додаткові €4,7 млн на відновлення енергетики України

Міністерство закордонних справ Данії виділить додаткову допомогу у розмірі близько 4,7 мільйона євро для швидкого відновлення об’єктів критичної енергетичної інфраструктури в прифронтових Миколаївській та Харківській областях.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України. 

Загалом, з моменту створення Фонду, донори надали та анонсували понад 551 мільйон євро допомоги.

“Данія стала першим спонсором Фонду підтримки енергетики України, зробивши внесок для відновлення української енергетики ще у квітні 2022 року. Ми щиро дякуємо партнерам за цю незмінну позицію і продовження підтримки. Її особливо гостро потребують саме прифронтові області, енергетичні об’єкти яких щоденно зазнають ворожих атак”, - зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Фонд підтримки енергетики України створений за спільної ініціативи Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон навесні 2022 року. 

За понад два роки своєї роботи фонд став ефективним інструментом допомоги енергосектору України. Протягом останніх декількох тижнів кошти до фонду внесли або задекларували наміри зробити внески Німеччина, Австралія, Велика Британія та Австрія.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Словаччини Петер Пеллегріні здійснив свій перший офіційний візит до Чехії та зустрівся з президентом Петром Павелом. Вони обговорили допомогу Україні та війну.

Головне