Данія оголосила про новий пакет допомоги для України на €1 млрд

Данія оголосила про новий пакет допомоги для України на €1 млрд

Данія оголосила про передання нового пакету допомоги для України на загальну суму в 1 млрд євро.

Про це заявила прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен під час пресконференції в Осло, пише Sky News. За словами очільниці уряду, пакет буде представлений нею парламенту Данії у четвер, 14 грудня.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Данія вже передала на потреби Збройних сил України допомогу на суму близько 2,8 млрд євро. Також уряд Данії передавав українцям гуманітарну допомогу на 378 млн євро.

Напередодні Копенгаген оголошував про передання Києву нового оборонного пакета допомоги на суму 3,7 млрд данських крон, що дорівнює близько 520 млн доларів. У пакеті допомоги для надійшли танки Т-72ЕА, БМП-2, артилерійські боєприпаси, дрони, стрілецька зброя та броньовані ремонтно-евакуаційні машини.

Нагадаємо, усі країни-члени Саміту країн Північної Європи висловили всебічну підтримку Україні та повідомили про передання допомоги. За словами прем’єр-міністерки Данії Метте Фредеріксен, усі країни разом і міцно стоять на боці України і підтримують її з початку повномасштабного вторгнення росії. Зокрема, Данія надає як цивільну, так і гуманітарну допомогу. Зараз Данія також працює зі своїми союзниками та партнерами, щоб мати довгострокові обов'язки.

.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, фінський президент Саулі Нііністьо розповів, що Фінляндія вчергове надасть Україні новий пакет військової допомоги. Він наголосив, що країна подвоює виробництво боєприпасів. Європі потрібно серйозно поставитися до промислового виробництва озброєння.

Головне