Данія надасть Україні новий пакет гуманітарної допомоги

Данія надасть Україні новий пакет гуманітарної допомоги

Влада Данії виділяє додаткові кошти на гуманітарну допомогу Україні. Про це повідомляє МЗС країни.

Відомо, що Данія виділила Україні 250 млн крон (приблизно 33,5 млн євро).

"Гуманітарна ситуація в Україні зараз є надзвичайно серйозною. Мільйони українців були змушені залишити свої будинки, тисячі будинків були зруйновані, лікарні зазнали бомбардувань, а предмети першої необхідності, такі як вода, опалення та електрика, є дефіцитними ресурсами для багатьох українців. За допомогою цього нового пакету підтримки ми прагнемо забезпечити термінову та життєво важливу гуманітарну допомогу та захист для найбільш уразливих груп", - розповів міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен.

У рамках цього пакету Данія направить кошти на закупівлю та доставку до найбільш постраждалих районів засобів базової надзвичайної допомоги, таких як продукти харчування, ліки, вода та житло.

Нагадаємо, що міністерство закордонних справ Франції спростувало інформацію про нібито відправку в Україну французьких військових.

Як повідомляли "Ми-Україна", керівництво ЄС вирішило не передавати Україні 5 млрд євро прибутку, отриманого від заморожених російських активів у 2022 та 2023 роках.

Головне