Данія інвестуватиме кошти у виробництво озброєння на території України, – Умєров

Данія інвестуватиме кошти у виробництво озброєння на території України, – Умєров

Данія стала першою країна НАТО, яка інвестуватиме свої кошти у виробництво озброєння на території України.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

Голова Міноборони Рустем Умєров провів зустріч з міністром оборони Данії Троельсом Лундом Поульсеном та міністром оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен у рамках роботи Контактної групи "Рамштайн" з питань оборони.

Під час зустрічі з Троельсом Лундом Поульсеном було підписано Меморандум про закупівлю озброєння та техніки в українських виробників, що є значним кроком у співпраці. Умєров підкреслив, що це свідчить про високу готовність української оборонної промисловості до міжнародної співпраці.

"Важливість цього документу полягає в тому, що сторони домовились про процедуру, за якою буде здійснюватись фінансування. Цей механізм може бути реалізований в рамках подібних домовленостей з іншими нашими партнерами", – зазначив Умєров.

З міністром оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен також було підписано лист про наміри, який відкриває шлях для співпраці з Україною в підтримці оборонно-промислового комплексу. Умєров висловив подяку Данії та Нідерландам за ці важливі кроки та підтримку на шляху захисту свободи і демократії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Україна готує двосторонні безпекові угоди із ще 10 країнами.

Головне